tisdag, mars 15, 2005

Uppdatering - SVD och Aftonbladet

Aftonbladet ägs till 49,9 procent av norska mediekoncernen Schibsted. Ytterligare en tidning, Svenska Dagbladet, ägs till 99,4 procent av samma mediekoncern. Schibsted äger även filmbolaget SandrewMetronome, en av antipiratbyråns sponsorer. SandrewMetronome skriver på sin hemsida att de har ett "väl fungerande samarbete med världens största medieföretag, AOL-Time Warner, genom att vi distribuerar alla Warner Bros filmer såväl till biografer som på video".

Mediakoll har tidigare dokumenterat Svenska Dagbladets censur av debatten i nätupplagan av tidningen, då de utan adekvat förklaring har raderat inlägg med en kritisk hållning gentemot Antipiratbyrån.

Mediakoll befarar att tidningarna reagerar efter påtryckningar från moderbolaget Schibsted. Tidigare har vi i ett mail frågat bland annat Svenska Dagbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Lena K Samuelsson om Svenska Dagbladets censur är ett resultat av annonsörers påverkan. Hon har dock undvikit att svara på frågan och vill således varken bekräfta eller dementera påståendet.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Intressant artikel angående de förtryckta massorna:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1194&a=389652&previousRenderType=6

1:20 em  
Anonymous Anonym said...

Var kommer man i kontakt med Nicke för tips?

Jag har ett hett ang. TV4.

4:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home