tisdag, mars 22, 2005

Maria Schottenius problem med kritik

Dagens Nyheters kulturchef Maria Schottenius påhopp på Mediakoll rimmar illa med vad hon tidigare sagt. Hon tycker "inte att det är lågt i tak när det gäller självkritik och vill inte att det ska vara det, men kritiken ska vara övervägd".

Trots detta har Schottenius inte lyckats definiera vad som är "övervägd kritik". Och som bloggen "Vassa Eggen" skriver, vilka tidigare har haft kontakt med Schottenius, så är det högt i tak "bara när DN själva säger att det är högt i tak". En kommentator skriver att "
Schottenius sätter likhetstecken mellan oövervägd kritik och negativ kritik", vilket även Mediakoll befarar. Detta stämmer illa överens med Dagens Nyheters påstående av att vilja främja ett "toleransklimat".

Frågorna kvarstår:
Agerar Maria Schottenius som företrädare för Dagens Nyheter när hon nedvärderar tidningens läsare? Är detta acceptabelt för, eller sanktionerat av, Dagens Nyheters chefredaktör och utgivare Jan Wifstrand? Varför väljer företrädare för Dagens Nyheter att undvika sakfrågor om det redaktionella innehållet?


Kontaktinformation:

Chefredaktör och utgivare: Jan Wifstrand
Kulturchef: Maria Schottenius
Läsarombudsman: Lilian Öhrström

Dagens Nyheters växel: 08-738 10 00
Maria Schottenius: 070-620 11 20

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Johan Croneman påpekar i en krönika att kvällstidningarna är bättre på att tillvarata sommarvikarier med talang, kan tolkas som en kritik emot att Maria Schottenius nu skrivit ett antal inlägg där hon starkt kritiserar förslaget om kallbadhus/hotell. En öppen debatt på saklig grund försvåras av en chef med en tydlig åsikt. Inläggen där hon kritiserar förslaget är så slarvigt skrivna att man häpnar. Är en chef som skriver så illa verkligen lämpad för sin post?

3:12 em  

Skicka en kommentar

<< Home