tisdag, mars 22, 2005

Dagens Nyheter - Uppdatering

Mediakoll har fått ännu ett mail från Dagens Nyheters kulturchef Maria Schottenius.
Jar har ingen som helst lust att svara på mail från anonyma undertecknare, det här är ju helt oseriöst. Och som sagt korkat.

Maria S

Maria Schottenius
kulturchef
Dagens Nyheter
10505 Stockholm
08 7381200
070 6201120

Mediakoll undrar om Maria Schottenius talar som företrädare för tidningen Dagens Nyheter när hon nedvärderar sina läsare som ställer frågor angående det redaktionella innehållet. Detta rimmar i så fall illa med Dagens Nyheters eget påstående att det är en "dominerande tidning för läsare intresserade av kultur, politik, debatt, ekonomi och samhällsfrågor". Uppenbarligen så är företrädare för tidningen inte särskilt intresserade av att bemöta sakfrågor, utan hänger sig istället åt nedsättande kommentarer.

Mediakoll lägger för övrigt märke till att Maria Schottenius återigen undviker att svara på själva sakfrågan.

Mediakoll uppmanar återigen våra läsare att höra av sig till Dagens Nyheter för ett förtydligande. Agerar Maria Schottenius som företrädare för Dagens Nyheter när hon nedvärderar tidningens läsare? Är detta acceptabelt för, eller sanktionerat av, Dagens Nyheters chefredaktör och utgivare Jan Wifstrand? Varför väljer företrädare för Dagens Nyheter att undvika sakfrågor om det redaktionella innehållet?


Chefredaktör och utgivare: Jan Wifstrand
Kulturchef: Maria Schottenius
Läsarombudsman: Lilian Öhrström

Dagens Nyheters växel: 08-738 10 00
Maria Schottenius: 070-620 11 20